22 Μαΐου 2019

Περί debate και… πράσινα άλογα!



Δυστυχώς ή ευτυχώς στη μικρή μας κοινωνία ουδέν κρυφό. 
Όπως και το 2014 όπου οι συγκεκριμένοι “συνάδελφοι” έστησαν το ίδιο σκηνικό δίχως να ενημερώσουν κανένα άλλο τοπικό ΜΜΕ, (Κυθηραϊσμό, Adelin, Κυθέρεια, δηλ. τους κ.κ. Ηλία Μασσέλο, Παν. Πολίτη και Στ. Μαρσέλο, προέβησαν και φέτος σε προεκλογική περίοδο στην ίδια κίνηση εντυπωσιασμού και σκοπιμότητας. 

Debate κυρίες και κύριοι, χαρακτηρίζεται η δημοκρατική διαδικασία εκπροσώπησης όλων των τοπικών και αναγνωρισμένων ΜΜΕ (δηλ. όσων τηρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις και δεν είναι τζαμπατζήδες και αερολόγοι) καθώς και το σύνολο των υποψήφιων δημάρχων. 
Η απαξίωση όμως και ο... ψηλομυτισμός, φαίνεται πως δεν επιτρέπει σε ορισμένους να έχουν εικόνα σε ακτίνα 360°. Αν όχι, τότε η άλλη ερμηνεία είναι ότι αρέσκονται στο να εθελοτυφλούν.

Δικαίωμα βέβαια του καθενός είναι να προβάλλεται όπου επιθυμεί και να… προβάλει ότι θέλει! 
Τα υπονοούμενα όμως και ο απαξιωτισμός που “ρυπαίνουν” την αξιοπρέπεια μας, εμείς τουλάχιστον, δεν θα τα ανεχθούμε απ’ όπου κι αν προέρχονται. Δεν θα κατέβουμε στο επίπεδο τους έστω κι αν επανειλημμένα προκληθήκαμε.

Μόνο μια ερώτηση έχουμε: Αξιότιμοι κύριοι, εσείς που επιθυμείτε να “δημοσιογραφείτε” μήπως σας διαφεύγει η συναδελφική δεοντολογία, που ασφαλώς θα γνωρίζετε, και που συχνά επικαλείστε; 
Δυστυχώς, αλλά δικαιώνονται οι πολλοί: σ’ αυτή τη χώρα ο καθένας βάζει μια άσπρη ρόμπα και κάνει εγχειρήσεις! 

Στον ίδιο βαθμό, υπόλογοι είναι και οι δύο υποψήφιοι, που δέχτηκαν να δώσουν, και καλά "μάχη", παρότι υπήρξαν διαδικασίες αποκλεισμού. Μήπως τελικά η υπόθεση είναι κι εδώ σικέ; Θα αποδειχτεί μετά τις εκλογές...

Τέλος, από την πλευρά μου σας συνιστώ, ότι την επόμενη φορά που θα προβείτε σε μια τέτοιου είδους διαδικασία, καλό και σώφρον θα ήταν να ονομάσετε τη διαδικασία με κάποιο άλλο όνομα, ώστε να διαφυλαχθεί και το κύρος της δημοσιογραφίας που μάλλον πιστεύετε ότι εκπροσωπείτε.
Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να λογοδοτήσετε τουλάχιστον στους “φίλους” σας αναγνώστες και ακροατές σας.

Σημ.: Ξεκάθαρα λοιπόν, η «Κυθέρεια» ούτε το 2014 ενημερώθηκε από κανέναν περί του φιάσκου που ονομάστηκε “debate” ούτε βέβαια και σήμερα. 
Και επειδή η φαντασία ορισμένων καλπάζει, ερωτώ τα τοπικά "συναδελφικά" ΜΜΕ: Δίνουμε τους υπολογιστές μας και τα κινητά μας τηλέφωνα για "βιοψία" σε χάκερ;

Με εκτίμηση
Ο εκδότης της «Κυθέρεια»
Στέλιος Μαρσέλος