8 Ιουνίου 2020

Περί διενέξεων και προϋπολογισμού



Υπάρχει μια άποψη που εκφράζεται συχνά τον τελευταίο καιρό από τον Δήμαρχο και επαναλήφθηκε στην πρόσφατη διένεξη για το Μπελβεντέρε. Δε θα κάνουμε το δικηγόρο της μιας ή της άλλης πλευράς καθώς θεωρούμε ότι με σωστό πνεύμα συνεργασίας, όλα λύνονται.
Διαλέγουμε να αναφερθούμε σε κάτι που αφορά και εμάς. Ο Δήμαρχος έχει την άποψη ότι “όποιος ψηφίζει τον προϋπολογισμό, δικαιούται να μιλάει ενώ οι υπόλοιποι, όχι”. Συχνά πυκνά αναφέρει έργα και άλλες υποχρεώσεις του Δήμου συμπληρώνοντας ότι “η αντιπολίτευση δεν τα ψήφισε και άρα, δεν τα θέλει”.
Κατα συνέπεια, υποστηρίζει ότι δεν θέλουμε να πάρουν το μισθό τους οι υπάλληλοι του Δήμου ή δε θέλουμε το τάδε έργο κλπ, αφού αν τα θέλαμε θα τα είχαμε ψηφίσει στον προϋπολογισμό. Φυσικά, ο κ. Δήμαρχος λαϊκίζει λέγοντας ότι η αντιπολίτευση θέλει να αφήσει απλήρωτους τους υπαλλήλους ή δεν θέλει την ανάπτυξη.
Όμως ο κυθηραϊκός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι η ψήφιση του προϋπολογισμού είναι ψήφιση ενός “πακέτου”. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να ψηφίσουμε ξεχωριστά και κατά άρθρο. Δεν μπορούμε να διαλέξουμε σε τι συμφωνούμε και τι όχι από το σύνολο του προϋπολογισμού. Ή όλα ή κανένα. Η απόφαση μας λοιπόν να διαφωνήσουμε, δείχνει την αντίθεσή μας σε αυτή την διαδικασία και στην πολιτική πρόταση που εκφράζεται από το συγκεκριμένο σχέδιο.
Ενόψει της αναμόρφωσης Ιουνίου του προϋπολογισμού ελπίζουμε να τηρηθούν οι δεσμεύσεις και να δούμε επιτέλους από το Δήμαρχο μια ειλικρινή διάθεση συνεργασίας.
Η Δημοκρατία επιτρέπει να έχουν άποψη και οι διαφωνούντες.

“Κύθηρα Αντικύθηρα , Μένουμε Εδώ “