5 Μαρτίου 2021

«Ένα Κυθηραϊκό New Deal» - Ζωντανή Διαδικτυακή Συνάντηση

 Ένας διάλογος για την βιώσιμη ανάπτυξη στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, το Σάββατο 06.03.2021 και ώρα 19.00


Πρόσφατα, στις 26.01.2021 δημοσιεύτηκε στο Kythera.News ένα άρθρο από τους Μάνο ΤριφύλληΓιάννη Κορωναίο και Σπύρο Μιχαλακάκη με θέμα την βιώσιμη ανάπτυξη για τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, Ένα Κυθηραϊκό New Deal (Μέρος 2ο).

Το Kythera.News ύστερα από συνεργασία με τους συγγραφείς του άρθρου ανακοινώνει τη διενέργεια ζωντανής διαδικτυακής συνάντησης με θέμα: «Ένα Κυθηραϊκό New Deal» η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Μαρτίου 2021, ώρα 19.00 και θα μεταδοθεί ζωντανά εδώ στο Kythera.News (με ένθεση στο παρόν δημοσίευμα), όσο και στη σελίδα στο Facebookhttps://www.facebook.com/kythera.news.

Οι συγγράφεις του άρθρου, όπως μας είχαν προϊδεάσει, επιχειρούν να συζητήσουν τις ιδέες που αναπτύχθηκαν στο άρθρο (και εν τω μεταξύ έχουν αποτελέσει βάση των παρεμβάσεών τους στον δημόσιο διάλογο) με ένα ευρύτερο κοινό.

Φιλοδοξία τους όπως αναφέρουν, είναι τέτοιες σκέψεις να αποτελέσουν πρόκληση για μια διαφορετική συζήτηση για το μέλλον των Κυθήρων και Αντικυθήρων στην κατεύθυνση της ριζικής αναγέννησης τους, της ανάπτυξης και της προόδου. Επιδιώκουν μια ευρεία ανταλλαγή απόψεων και συνθέσεων, έτσι ώστε τελικά να διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δημιουργικής αναγέννησης και βιώσιμης ανάπτυξης για τα νησιά μας. Βλέπουν δε σαν κρίσιμο το ρόλο των δημοτικών φορέων (Δήμος Κυθήρων, ΕΕΠΚΑ, τοπικά συμβούλια), αλλά και το ρόλο μαζικών φορέων (συλλόγων, ιδρυμάτων, συνεταιρισμών, ενώσεων επαγγελματιών κλπ) και κατ' επέκταση όλων των ανθρώπων που αγαπούν τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα.

Σε αυτά τα πλαίσια, ο Μάνος, Ο Γιάννης και ο Σπύρος προσκαλούν εκλεγμένους εκπροσώπους του νησιούεκπροσώπους φορέων, μέσων ενημέρωσης και άλλων συμπολιτών, σε δημόσια συζήτηση που θα συντονίσει ο Ιππόλυτος Πρέκας.

Παρέμβαση του κοινού με σχόλια

Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνάντησης το κοινό που παρακολουθεί θα μπορεί να σχολιάζει είτε μέσω της σελίδας στο Facebook είτε εδώ, κάτω από το δημοσίευμα στην ενότητα «ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ». Ανάλογα με την εξέλιξη της διαδικτυακής συνάντησης θα προωθηθούν σχόλια και ερωτήσεις προς τους ομιλητές για να τα απαντήσουν.

Οι διοργανωτές
Μανος Τριφύλλης, Γιαννης Κορωναιος, Σπύρος Μιχαλακάκης

Για το Kythera.News
Ιππόλυτος Πρέκας