24 Φεβρουαρίου 2012

Οφτή πατάτα και καλό κρασί...



Νομίζω όλοι θα συμφωνήσουμε ότι η οφτή πατάτα είναι από τους πιο αγνούς, απλούς και νόστιμους χειμωνιάτικους μεζέδες και είναι σχεδόν αυτονόητο ότι θα βρίσκεται στο τραπέζι μας, κάθε φορά που ανάβει το τζάκι.

Παραδοσιακά την ανοίγουμε στα δυο και την τρώμε σκέτημόνο με λίγο αλάτι. Ή αλλιώς με λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη.  
Σε κάποια μέρη την τρώνε με λίγο βούτυροου λιώνει με την ζεστασιά της) και πιπέρι. Από κει και πέρα, ο καθένας μπορεί να τη συνοδεύσει/καρυκεύσει με ότι τραβάει η όρεξή του. Λίγο γιαούρτι, μουστάρδα, πάπρικα, φρέσκο θυμάρι και πάει λέγοντας.
Ενα δύο και τρία ποτήρια κρασί, απαραίτητα κλειστή τηλεόραση και μια υπέροχη βραδιά απλώνεται για σας...
    Ιδέες για γαρνίρισμα:
    • αλάτι
    • πάπρικα
    • μουστάρδα
    • ελαιόλαδο και ρίγανη
    • ελαιόλαδο και φρέσκο θυμάρι
    • βούτυρο και πιπέρι
    • γιαούρτι και άνηθο