25 Μαρτίου 2012

Μίζες 432.000 ευρώ το χρόνο προς ενίσχυση των βουλευτών


Ακόμα ένα σκάνδαλο με πρωταγωνιστές τους υπαλλήλους της Βουλής στο φως της δημοσιότητας. Διαβάστε πώς κατάφερναν να εισπράττουν μίζες 4% από δημόσιους διαγωνισμούς και μάλιστα με νόμιμο τρόπο


Στο Ταμείο των υπαλλήλων της Βουλής φαίνεται ότι καταλήγει εδώ και χρόνια, ένα μέρος της κρατικής επιχορήγησης, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Πρώτο Θέμα".
Πιο αναλυτικά, το προνομιούχο προσωπικό της Βουλής φαίνεται ότι καρπώνεται περίπου 26.000 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας.
Με ποιο τρόπο συμβαίνει αυτό; Εντός του κτιρίου της Βουλής λειτουργεί εδώ και 28 χρόνια υποκατάστηµα της Εθνικής Τράπεζας.
Πρόκειται για έναν χώρο περίπου 30 τ.µ., στα οποία εργάζονται τραπεζικοί υπάλληλοι για την εξυπηρέτηση των βουλευτών, των συνεργατών τους και των υπαλλήλων της Βουλής.
Έξω από την τράπεζα έχουν τοποθετηθεί δυο µηχανήµατα αυτόµατης ανάληψης (ATM). Από το 2008 η Εθνική καταβάλλει µίσθωµα για να χρησιµοποιεί αυτό τον χώρο εντός της Βουλής, στον οποίο οι εθνοπατέρες και όσοι εργάζονται στο κτίριο κάνουν τις συναλλαγές τους γρήγορα, χωρίς να συνωστίζονται σε ουρές.
Το ενοίκιο που πληρώνει η Εθνική Τράπεζα για τα 30 τ.μ. είναι 26.000 ευρώ τον µήνα ή, αλλιώς, 312.000 ευρώ τον χρόνο.
Το σκανδαλώδες βέβαια της υπόθεσης είναι ότι τα ενοίκια που καταβάλλει η Εθνική Τράπεζα για τη λειτουργία του µικρού υποκαταστήµατος εντός του ιστορικού κτιρίου κατευθύνονται και αυτά στο Ταµείο Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής.
Στις τσέπες των βουλευτών μισθώματα από ΕΛ.ΤΑ. και Ολυµπιακή
Το υποκατάστηµα των Ελληνικών Ταχυδροµείων βρίσκεται δεξιά του µεγάλου χολ, το οποίο διασχίζει κανείς εάν εισέλθει από την είσοδο που βρίσκεται απέναντι από τον Εθνικό Κήπο στο κτίριο της Βουλής.
Πρόκειται για την πολυσύχναστη είσοδο στο εξωτερικό µέρος της Βουλής, όπου βρίσκονται οι κάµερες των τηλεοπτικών συνεργείων και γίνονται οι δηλώσεις των πολιτικών. Σύµφωνα µε πληροφορίες, το µηνιαίο µίσθωµα ανέρχεται σε 4.000 ευρώ.
Το γραφείο της Ολυµπιακής Αεροπορίας βρισκόταν στο ισόγειο του Μεγάρου της Βουλής, πρόσφατα όµως µετακόµισε σε κτίριο επί της οδού Σέκερη.
Το µίσθωµα ανέρχεται επίσης σε 4.000 ευρώ, ενώ για όσους αναρωτιούνται για τη χρησιµότητα του γραφείου η απάντηση είναι απλή: εξυπηρετούνται οι βουλευτές της επαρχίας που δικαιούνται δωρεάν εισιτήρια.
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, το υψηλό κομπόδεμα απ’ όλες αυτές τις εθελοντικές εισφορές χρησιµοποιείται για να λαµβάνουν οι υπάλληλοι ένα δεύτερο εφάπαξ κατά τη συνταξιοδότησή τους. Δηλαδή, πέραν αυτού που παίρνουν από το ασφαλιστικό τους ταµείο, λαµβάνουν και δεύτερο "ειδικό βοήθηµα" από το ΤΑΥΒ.
Πηγή: news247