7 Μαρτίου 2012

Σαν σήμερα 8 χρόνια πριν ψηφίζαμε τον Κωστάκη!

7 Μαρτίου 2004. Σαν σήμερα, πριν από οκτώ χρόνια, οι Έλληνες ψηφίζουν. Πάνε, δηλαδή, για μια ακόμα φορά οι ψηφοφόροι να νταραβεριστούν με τα κόμματά τους στην δημοκρατική τρύπα της κάλπης.
Αν δούμε το πρωτοσέλιδο της επόμενης μέρας, φαίνονται όλα τόσο μακρινά πια. Ενώ δεν έχει περάσει καν μια δεκαετία. Βρισκόμαστε, άλλωστε, πριν η Ελλάδα πάρει το Euro της Πορτογαλίας, αλλά και πριν διοργανώσει τους ολυμπιακούς αγώνες της ντόπας και της ρεμούλας.
Κοιτάμε, λοιπόν, το πρωτοσέλιδο των Νέων, στις 8 Μαρτίου 2004, την επομένη των εκλογών. Ο δικομματισμός; 87%!!! Με ποσοστά Τσαουσέσκου βγαίνανε τότε ΝΔ – ΠΑΣΟΚ! Και με ηγέτες της πλάκας, έτσι; Με έναν Γιωργάκη κι έναν Κωστάκη που δεν μπορούν να δέσουν ούτε τα κορδόνια τους.
Επίσης, μπορείτε να παρατηρήσετε κάτω την διαφήμιση τράπεζας, στην μετά – Παπαδήμο τραπεζική εποχή, που μοίραζε αβέρτα δανεικά 25.000 ευρώ με επιτόκιο 7.5%. Και, μάλιστα, με άμεση προέγκριση σε ένα δεκάλεπτο. Ήταν τότε που σε παρακαλάγανε να δανειστείς. Ενώ τώρα τα κόζια αλλάξανε.
Μόνο το σκίτσο, λοιπόν, έχει ψυλλιαστεί κάπως την αλήθεια… 

Αναρτήθηκε από Ζείδωρον