22 Μαρτίου 2012

Δημήτρης Καρύδης: «Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται να προσθέσει δυνάμεις όχι να αφαιρέσει»


Θα επανέλθετε στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εθνικές εκλογές;
Ακόμα δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις. Αλλά το κλίμα του νέου Προέδρου απ όσες φορές έχει τοποθετηθεί επίσημα είναι αυτό.

Θα επιστρέψουν και οι βουλευτές που ψήφισαν, χθες, τη δανειακή σύμβαση;
Δεν θέλω εγώ να προδικάσω κάτι ως προς αυτό το θέμα. Αυτό πρέπει να το χειριστεί ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με την ανάλογη υπευθυνότητα. Αυτό που εγώ μπορώ να είναι ότι το ΠΑΣΟΚ, σήμερα, χρειάζεται μια παντρατιά. ΄Έκανε ένα ξεκίνημα την περασμένη Κυριακή διέψευσε διάφορες απόψεις ότι είναι ξοφλημένο ότι δεν θα κινηθεί κανένας, ότι δεν θα ξεπεράσουν τις 50 χιλιάδες κι όμως 240 χιλιάδες φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ έδωσαν ένα ισχυρό παρόν. Που σημαίνει ότι θέλουν παρόλα τα προβλήματα που υπάρχουν παρά τα λάθη που έχουν γίνει το ΠΑΣΟΚ να ξανασταθεί στα πόδια του και να μπορέσει και στη νέα περίοδο να αποτελεί ένα πόλο της πολιτικής ζωής της χώρας.
Δεν έχουμε την πολυτέλεια αυτή τη στιγμή να αφαιρούμε δυνάμεις. Εμείς  πρέπει να προσθέσουμε δυνάμεις σε μια πολιτική ζωή και σ ένα πολιτικό σκηνικό το όποίο είναι πολυκερματισμένο και κατακερματισμένο κι από τη στιγμή που όλοι θέλουμε να παλέψουμε μέσα από τις τάξεις του ΠΑΣΟΚ για να προσφέρουμε κάποια πράγματα στην Ελλάδα και στους Έλληνες αυτή η δυνατότητα πρέπει να δοθεί.

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να ξαναγίνει πρώτο κόμμα όπως είπε ο κ Βενιζέλος;
Αυτός είναι ένας στόχος που πάντα πρέπει να μπαίνει γιατί δημιουργεί και συσπείρωση, αλλά δημιουργεί και μαχητικότητα. Δεν πας σε μια μάχη για να λες εκ των προτέρων ότι την έχω χάσει. Το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια για να κρατηθεί η χώρα στα πόδια της, να κρατηθεί ζωντανή έστω με όλες αυτές τις πληγές που έχουν ανοίξει αλλά από κει και πέρα τη μάχη αυτή πρέπει να τη δώσουμε με ψηλά το κεφάλι και με αισιοδοξία.

Για τη συγγνώμη του .κ Βενιζέλου;
Στη συγγνώμη που είπε ο κ Βενιζέλος δεν τη ζήτησε μόνο απέναντι στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Τη ζήτησε απέναντι σε όλο τον ελληνικό λαό. Και το ζήτησε και αναδρομικώς. Το ζήτησε και για τα παρελθόντα έτη που είχαν συμβεί διάφορα στην Ελλάδα στα οποία είχαν συμμετοχή οι πολιτικοί και διάφοροι άλλοι φορείς και θεσμοί της κοινωνίας μας που έφτασαν την χώρα εκεί που την έφτασαν. Κι εγώ θεωρώ ότι αυτό είναι μια καλή βάση για να μπορείς πλέον να επικοινωνείς με τον κόσμο, του να λες αλήθειες και να λες αυτά που πρέπει.


Πηγή: tovima