9 Μαρτίου 2012

Μοτοσυκλέτα ειδικών αποστολών

Η αλλόκοτη αυτή μοτοσυκλέτα οφείλει την ύπαρξή της αποκλειστικά στηνγερμανική εταιρεία ελαστικών Contimental η οποία επιστράτευσε δύο σπεσιαλίστες του είδους για να την υλοποιήσουν: την Wunderlich, ένα βελτιωτικό οίκο που ειδικεύεται στις ΒΜW και γνωστό γάλλο σχεδιαστή. 

Η δημιουργία τους αποκαλείται Wunderlich S1000 RR Mad Max και, καταπώς φανερώνει το όνομα, αντλεί έμπνευση από την περιώνυμη τριλογία των δεκαετιών 70 και 80 με πρωταγωνιστή τον Mel Gibson στα νιάτα του.

Η γερμανική superbike (BMW S 1000 RR) απεκδύθηκε το εμπρός μέρος του φέρινγκ και τα κλιπόν της, για να μετατραπεί σε μια σούπερ-επιθετκή offroad, όπως δηλώνουν και τα απειλητικά τρακτερωτά TKC80 της Continental (120/70 B17 εμπρός και 180/55 B17 πίσω). 

Η Wunderlich Mad Max χρησιμοποιεί αναρτήσεις της Ohlins, τιμόνι της Magura, δίσκους της Moto-Master και εξάτμιση της Remus.
Είναι φινιρισμένη σε μαύρο ματ με χρυσαφένιες ενθέσεις, επιλογή που επιτείνει την αγριότητα αποπνέει η γερμανική δημιουργία. Τα αυτοκόλλητα που τη συνοδεύουν, αποτελούν προειδοποιήσεις προς τον αναβάτη, να μην χρησιμοποιεί τον κρυφό οπλισμό για ψύλλου πήδημα.
Δηλαδή συνιστούν αυτοσυγκράτηση και ωριμότητα. Κάτι που δεν μπορεί κανείς να βεβαιώσει ότι διακρίνει στην ίδια τη μοτοσυκλέτα. Μήπως ήρθε η ώρα να γυριστεί και η τέταρτη ταινία Mad Max;
Πηγή: axortagos