6 Μαρτίου 2012

Αυστραλία: Τεράστιο το κόστος από τις πλημμύρες

Το κόστος από τις καταστροφικές πλημμύρες που συνεχίζουν να πλήττουν το Κουίνσλαντ, τη Βικτόρια και τη Νέα Νότιο Ουαλία της Αυστραλίας αναμένεται να ξεπεράσει κατά πολύ το ένα δισεκατομμύριο δολάρια
Εκτός από τις υποδομές, οι πλημμύρες αναμένεται να προκαλέσουν σοβαρές παρενέργειες και στην οικονομία της χώρας, ενώ μεγάλη μείωση θα υπάρξει στην παραγωγή γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.
Σύμφωνα με την Αυστραλιανή Ομοσπονδία Αγροτών και Κτηνοτρόφων, οι ζημιές δεν είναι δυνατόν να εξακριβωθούν πριν υποχωρήσουν τα νερά που έχουν καλύψει μεγάλες εκτάσεις, τόσο στη Νέα Νότιο Ουαλία όσο και στη βόρεια Βικτόρια.

Ωστόσο, η πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτόριας εκτιμά ότι οι ζημιές αναμένεται να ξεπεράσουν ακόμα και τις περυσινές, οι οποίες στοίχισαν στην Πολιτεία ένα δισεκατομμύριο δολάρια, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Προχθές, άλλες επτά περιοχές της Νέας Νότιας Ουαλίας κηρύχτηκαν σε έκτακτη ανάγκη, ενώ 9.000 άτομα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο έλεος των πλημμυρών. Στο Κουίνσλαντ πνίγηκε ένας άνδρας και αγνοείται η τύχη ενός άλλου.
Μεγάλες θα είναι οι απώλειες και για τις ασφάλειες, οι οποίες θα κληθούν πάλι να πληρώσουν υπέρογκα ποσά σε αποζημιώσεις.

Πηγή: real.gr