18 Μαρτίου 2012

Nέοι iMac (θαύμα) το καλοκαίρι


Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που προσπαθούν να ανακαλύψουν, όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τον iMac 2012. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν πραγματικά πολλές πληροφορίες διαθέσιμες για το προϊόν τώρα αλλά υπάρχουν άφθονες φήμες εκεί έξω για το τι μπορούμε να περιμένουμε από το νέο μοντέλο. Όμως πριν φτάσουμε εκεί, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα πλεονεκτήματα και χαρακτηριστικά του τωρινού μοντέλου iMac για να πάρετε μια καλύτερη ιδέα για το τι πρόκειται να δούμε.
Το πρώτο πράγμα που αναβαθμίστηκε το 2011 και είναι επίσης κάτι που ξέρω ότι πρόκειται να αναβαθμίσει στο iMac το 2012, είναι ότι προστέθηκε ένας νέος επεξεργαστής βάζοντας στο Sandy Bridge της Intel Core i5 επεξεργαστή τεσσάρων πυρήνων. Έτσι ενισχύει πραγματικά τις 3-D gaming δυνατότητες, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε περιεχόμενο πολύ απλά με αυτόν το φοβερό επεξεργαστή με την ταχύτητά του θα μπορούσε να διαχειριστείτε όλα τα media σας πολύ καλύτερα. Έτσι, αν το έκαναν αυτό για το 2011, τότε δεν μπορώ να φανταστω πόσο μακριά θα το πάνε με αυτό το νέο μοντέλο που βγαίνει το 2012.
Εισήγαγαν ακόμα την επαναστατική thunderbolt τεχνολογία, την οποία φαντάζομαι πως θα βελτιώσουν στη νέα έκδοση του iMac. Αλλά δεν τελειώνει εδώ. Αφού πληροφορήθηκα ότι η οθόνη θα έχει ακόμα μεγαλύτερο μέγεθος και ανάλυση από το προηγούμενο. Σίγουρα τώρα θα υπάρχει η επιλογή για ύπαρξη SSD που είναι πραγματικά μοναδικό.
Ας ρίξουμε μια ματιά τώρα σε ορισμένες από τις προηγούμενες προδιαγραφές ώστε να μπορείτε να πάρετε μια καλύτερη ιδέα στο τι μπορείτε να περιμένετε από το νέο μοντέλο.
  • Η προηγούμενη έκδοση είχε ένα 1ΤΒ Serial ΑΤΑ σκληρό δίσκο που είναι κάτι παραπάνω από οικανοποιητικό. Όμως η Apple σίγουρα θα το παει μακρύτερα.
  • Ακόμα το προηγούμενο μοντέλο είχε 4 GB εγκατεστημένης μνήμης RAM και 1333 Mhz DDR3 που ήταν σε θέση να υποστηρίξει μέχρι και 16 GB. Είχε πραγματικά φοβερό AMD Radeon HD 6770 M επεξεργαστή γραφικών με 512 MB DDR5 SDRAM που είναι προφανώς εξαιρετικά ισχυρό και πραγματικά μετέφερε την εμπειρία παιχνιδιού στο επόμενο επίπεδο.
  • Τέλος ένα από τα αγαπημένα μου χαρακτηριστικά στον iMac 2011 ήταν η HD Facetime Camera.
Είναι σίγουρο πως για ακόμα μια φορά η Apple θα μας προσφέρει ένα προϊόν τελευταίας τεχνολογίας και μοναδικής ποιότητας. Όπότε αν θέλετε να αγοράσετε έναν iMac καλό θα ήταν να έχετε λίγη υπομονή μέχρι το καλοκαίρι του 2012.
Με δυνατότητες τηλεόρασης 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Forbes που παραθέτει αναφορά του αναλυτή Brian Blair της Wedge Partners η Apple σκέφτεται να συμπεριλάβει στο νέο iMac μερικές πτυχές από το επερχόμενο φημολογούμενο σετ τηλεόρασης. Ο Blair θεωρεί ότι οι νέοι iMac θα έχουν μεγαλύτερων διαστάσεων οθόνες και θα ενσωματώνουν το Apple TV και iCloud δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο τον απόλυτο όλα-σε-ένα υπολογιστή με δυνατότητες τηλεόρασης.
Οταν οι άλλοι... ακολουθούν η Apple είναι έτη φωτός μπροστά!