6 Μαΐου 2014


ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΚΥΘΗΡΑ – ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ


Οι άνθρωποι του συνδυασμού μας είμαστε πρωτίστως Πολίτες και Τσιριγώτες, που διανύουμε όλοι την πιο παραγωγική μας ηλικία. Δεμένοι με το νησί λόγω καταγωγής, ή με συνειδητή απόφασης ζωής, επιλέξαμε να ζούμε εδώ, ακόμη και αυτοί που είμαστε γέννημα - θρέμμα Τσιριγώτες.
Όλοι ανεξαιρέτως, έχουμε πίσω μας μια μικρή ή μεγαλύτερη ιστορία στα κοινά του τόπου και έχουμε δείξει, σε όποιον θέλει να γνωρίζει, την αλήθεια μας και το ποιόν μας. Είναι προφανές πως η ομάδα μας δεν αποτελεί μια πρόσκαιρη ευκαιριακή συγκόλληση - συμμαχία προεκλογικής κατανάλωσης. Αντιθέτως. Τα πρόσωπα που συμμετέχουμε σε αυτή την κοινή προσπάθεια, έχουμε ήδη αυτοσυστηθεί και συνεργαστεί στο παρελθόν, υπηρετώντας σε διάφορες θέσεις και δράσεις σχετικές με τα κοινά, για τη διεκδίκηση ομορφότερης ζωής στον τόπο που αγαπάμε.
Οι γνώσεις και οι ξεχωριστές ικανότητες του καθενός, οι ιδιαίτερες ευαισθησίες και η κοινωνική μας τόλμη, μας έχουν φέρει μπροστά στους αγώνες για τα σπουδαιότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή το νησί.
Η ομάδα μας απαρτίζεται από ανθρώπους με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, που κυμαίνεται ανάμεσα στα 40-45, ελεύθερους επαγγελματίες, καλλιτέχνες και επιστήμονες Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Την ομάδα μας αποτελούν:
Δραστήριοι και επιτυχημένοι επιχειρηματίες, που έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της Τοπικής Οικονομίας, είτε στον τομέα του Τουρισμού, είτε της Πρωτογενούς Παραγωγής και θέλουν να καταθέσουν τις δυνάμεις και την εμπειρία τους για την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του νησιού.
Μηχανικοί που δραστηριοποιούνται χρόνια στο νησί, και που γνωρίζουν καλά τα χρόνια προβλήματα του τόπου μας.
Ανάμεσά μας είναι επιστήμονες, άνθρωποι που έχουν παλέψει με στάση ζωής για τα προβλήματα του Φυσικού Περιβάλλοντος και την προστασία του, ειδικευμένοι ερευνητές, ακτιβιστές, απλοί εθελοντές.
Πολλοί από εμάς, είμαστε ανήσυχοι και ευαισθητοποιημένοι γονείς, με ανοιχτούς ορίζοντες και παρουσία στους συλλόγους γονέων, έτοιμοι να διεκδικήσουμε τις ευκαιρίες που χάνονται στο μικρό τόπο μας για τη νέα γενιά και αποφασισμένοι να παλέψουμε τα εμπόδια που σκοντάφτει γενικότερα η Παιδεία, πέρα από τα όρια της τυπικής εκπαίδευσης αποκλειστικά.
Ο Αθλητισμός αντιπροσωπεύεται στο συνδυασμό μας από τους πιο σχετικούς ανθρώπους πάνω στο νησί, ειδικούς της άθλησης και αθλητές, χρόνια αγωνιστές, με απτά αποτελέσματα των συντονισμένων προσπαθειών τους.
Και βέβαια ο τομέας του Πολιτισμού, βρίσκει στα πρόσωπά μας όχι μόνο ικανούς και αναγνωρισμένους εκπροσώπους του, αλλά κυρίως φορείς των αξιών του, πιστούς, αφιερωμένους και έτοιμους να τις μεταδώσουν σε μια τόσο «εύφορη» κοινωνία, σαν την Τσιριγώτικη, αλλά και να κάνουν τον πολιτισμό του νησιού μας μοχλό για εξωστρέφεια και ηχηρή την παρουσία του στον υπόλοιπο κόσμο.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μανώλης Χάρος
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μανώλης Χάρος γεννημένος στα Κύθηρα το 1960 και μεγαλωμένος στο νησί, είναι δεμένος με τον τόπο με άρρηκτους δεσμούς. Σπούδασε στο Παρίσι, στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και έκανε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην επικοινωνία της εικόνας.
Γνωστός καλλιτέχνης με εκθέσεις στην Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο, θεωρείται από τους σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες της γενιάς του με έργα του σε μουσεία και ιδιωτικές συλλογές.
Έχει βραβευτεί για το έργο του από την Ακαδημία Αθηνών, και το Γαλλικό κράτος, ενώ σαν προσκεκλημένος καλλιτέχνης έχει εργαστεί στο Πανεπιστήμιο του Princeton (USA).
Κοινωνικά ενεργός πολίτης, με παρουσία στην σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα μέσα από δηλώσεις, συνεντεύξεις και άρθρα σε ΜΜΕ, έχει εκλεγεί επί σειρά ετών:
Πρόεδρος του Συλλόγου για την Προστασία της Φυσιογνωμίας της Φιλοθέης,
Πρόεδρος του Κυθηραϊκού Συνδέσμου - Μορφωτικού Κέντρου Κυθήρων,

Εκλεγμένο μέλος στο ΔΣ στο ΚΕΘΕΑ, όπου έχει εργαστεί εθελοντικά σε διάφορα προγράμματα, οργανώνοντας σειρά δράσεων, με τελευταία την έκθεση στην Βιέννη, στην έδρα του ΟΗΕ, κατά την διάρκεια της Διεθνούς Συνδιάσκεψης.