14 Νοεμβρίου 2016

Προς γράφοντες και… υπογράφοντες

Κύριοι γράφοντες και… υπογράφοντες μην ανησυχείτε. Τα "γαλόνια" σας δεν κινδυνεύουν από τον γράφοντα και.. υπογράφοντα. 
Εκφράζω -δημοκρατικά πιστεύω- τις απόψεις μου και μάλιστα με αρκετά υψηλό κόστος… σε αντίθεση με ορισμένους άλλους τσαμπατζήδες "γαλονάδες"! Ούτε ανήκω ούτε και θέλησα να συμπεριλαμβάνω ποτέ τον εαυτό μου στη *νέα τάξη "δημοσιογραφίας" που πολλοί από εσάς… προσκυνάτε. (*έπειτα από το 1980 και δώθε).

Παρά ταύτα, ως "ελεύθερος" κι εγώ τρομάρα μου πολίτης, και καθώς λοιδορήθηκα από γράφοντες και... υπογράφοντες θα απαντήσω με μια πρόσφατη ποδοσφαιρική παραβολή, αλληγορικής ερμηνείας και ο νοών νοείτω…
Στέλιος Μαρσέλος


Οι δέκα λόγοι...

Το Σαν Μαρίνο δίνει εκπληκτική απάντηση στον Μίλερ: «Γι' αυτό ήταν χρήσιμο το ματς με τη Γερμανία»

Απίστευτη απάντηση έδωσε ο υπεύθυνος Τύπου της Εθνικής ομάδας του Σαν Μαρίνο στον Τόμας Μίλερ, ο οποίος αναρωτήθηκε για ποιον λόγο να υφίστανται αγώνες σαν κι αυτόν της περασμένης Παρασκευής. 
Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία συνέτριψε 8-0 τους αντιπάλους της στη Σεραβάλε με τον Σερζ Γκνάμπρι να σημειώνει χατ-τρικ και τον Μίλερ να... απορεί: «Δεν καταλαβαίνω γιατί να διεξάγονται τέτοια παιχνίδια, από τη στιγμή που το αγωνιστικό μας πρόγραμμα είναι τόσο βαρύ. Αντιλαμβάνομαι ότι για εκείνους (σ.σ. το Σαν Μαρίνο) είναι κάτι ξεχωριστό να αντιμετωπίσουν τους παγκόσμιους πρωταθλητές, όπως και το γεγονός ότι το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να αμυνθούν με σκληρά μαρκαρίσματα. Για το λόγο αυτό απορώ μήπως τέτοιοι αγώνες εμπεριέχουν περιττό ρίσκο» είπε ο Μίλερ.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της εθνικής ομάδας Σαν Μαρίνο, Αλαν Γκασπερόνι, απάντησε στον Γερμανό στράικερ της Μπάγερν.

«Αγαπητέ Τόμας Μίλερ, έχεις δίκιο, ποδοσφαιρικοί αγώνες σαν κι αυτόν δεν έχουν το παραμικρό νόημα. Για σένα!
Δεν υπήρχε λόγος να έρθεις στο Σαν Μαρίνο ένα Σαββατοκύριακο στο οποίο, χωρίς πρωτάθλημα στη Bundesliga, θα μπορούσες να έχεις αράξει με τη γυναίκα σου σ΄έναν καναπέ του πολυτελούς σπιτιού σου. Ισως να βρισκόσουν σε μια εκδήλωση χορηγού, κερδίζοντας μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ», αναφέρει ο Γκασπερίνι ο οποίος στη συνέχεια δίνει στον Μίλερ τους δέκα λόγους για τους οποίους το ματς της Παρασκεύης ήταν σημαντικό. 
Ο τέταρτος αποτελεί καρφί... τεραστίων διαστάσεων για όλη -και όχι μόνο την ποδοσφαιρική- Γερμανία, ενώ ο δέκατος είναι απολαυστικός!
Σύμφωνα με τον Γκασπερόνι, λοιπόν, ο αγώνας με την Νατσιοναλμάνσαφτ ήταν χρήσιμος επειδή: 
1) Εσύ έμαθες ότι ίσως να μην μπορείς να σκοράρεις απέναντι σε αδύναμες ομάδες σαν τη δική μας. Και μην πεις ότι δεν εκνευρίστηκες όταν ο Σιμοντσίνι (σ.σ. τερματοφύλακας του Σαν Μαρίνο) σου έφραξε το δρόμο προς το τέρμα.
2) Αποδείχθηκε ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι ιδιοκτησία σου, αλλά όλων εκείνων που το αγαπούν, ανάμεσα στους οποίους είμαστε και εμείς, είτε σου αρέσει είτε όχι.
3) Εδειξε σε εκατοντάδες Ευρωπαίους δημοσιογράφους ότι υπάρχουν αρκετοί νέοι άνθρωποι που ακολουθούν τα όνειρά τους και όχι το μπλοκ επιταγών σου.
4) Απέδειξε ότι εσείς οι Γερμανοί δεν αλλάζετε ποτέ και ότι η ιστορία δεν σας έχει διδάξει ότι η σιγουριά για νίκη δεν σημαίνει πάντα νίκη.
5) Επέτρεψε σε 200 παιδιά από το Σαν Μαρίνο να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Ισως μια μέρα να δουν ξανά ένα ματς εναντίον των Πρωταθλητών Κόσμου
6) Η ομοσπονδια μας (και η δική σου) κέρδισαν χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Με τα χρήματα αυτά -εκτός από τη δική σου αποζημίωση για τον κόπο σου- μπορούμε να χτίσουμε υποδομές. Θα σου πω ένα μυστικό. Χτίζουμε γήπεδο σε μια απομονωμένη πόλη την Ακουαβίβα. Εσύ θα μπορούσες να το χτίσεις με μισθούς μερικών μηνών. Εμείς με τα χρήματα από ένα ματς 90 λεπτών. Καλό, έτσι;
7) Μια μικρή χώρα, σχεδόν όσο ένας τομέας του Αλιάντς Αρένα, εμφανίστηκε στα ΜΜΕ για καλό λόγο, γιατί ένα ποδοσφαιρικό ματς αποτελεί πάντα καλό λόγο.
8) Βοήθησε τον φίλο σου τον Γκνάμπρι να κάνει χατ-τρικ στο ντεμπούτο του κι έτσι να διεκδικήσει καλύτερο συμβόλαιο και διπλά χρήματα από τη Βέρντερ
9) Υπενθύμισε στον κόσμο του Σαν Μαρίνο ότι έχουμε κανονική εθνική ομάδα.
10) Προσωπικά βεβαιώθηκα ότι όσο κι αν φοράς τα καλύτερα ρούχα της Adidas, κατά βάθος παραμένεις αυτός με τα σανδάλια και τις άσπρες κάλτσες!»
Πηγή: in.gr