2 Αυγούστου 2019

Περί debate… συμπλήρωμα


Μια παράλειψη η οποία θα πρέπει να αναφερθεί, έστω και ετεροχρονισμένα αλλά και προς αποκατάσταση της αλήθειας, αποτελεί η παρακάτω τοποθέτηση, σε παλαιότερο διαδικτυακό δημοσίευμα της «Κυθέρεια» με τίτλο «Περί debate και… πράσινα άλογα».

Κατά την προεκλογική περίοδο του 2014, είχε διαδραματιστεί το γνωστό debate… πριβέ, το οποίο επαναλήφθηκε με τους ίδιους διοργανωτές και φέτος λίγες ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές δίχως να ενημερωθούν τα υπόλοιπα τοπικά ΜΜΕ.

Ότανέγινε το συγκεκριμένο debate του '14, o Adelin FM μας ενημέρωσε για την διοργάνωση και ενός δεύτερου με τη συμμετοχή όσων είχαν εξαιρεθεί από το πρώτο. Δηλαδή, Adelin, Kυθέρεια και Κυθηραϊκά Νέα (kithiraikanea.blogspot.com).

Οι δυο εκπρόσωποι της Κυθέρεια που θα μπορούσαν να συμμετέχουν της "ανακριτικής" διαδικασίας, εκείνο το διάστημα βρίσκονταν στην Αθήνα, και ως εκ τούτου ήταν αδύνατο στις ελάχιστες εναπομείναντες ώρες να προετοιμαστούν και βέβαια πολύ περισσότερο, να συμμετέχουν ζωντανά στην Αγ. Πελαγία που έγινε το 2ο, και που κι αυτό ονομάστηκε debate.

Αυτά τα ολίγα, καθώς ορισμένοι μπορεί να θεωρούν ότι αδικήθηκαν, παρότι το δεύτερο debate έγινε επειδή είχε γίνει -όπως είχε γίνει το πρώτο- αλλά η πραγματικότητα μάλλον είναι διαφορετική. Άλλωστε όσοι θυμούνται ή γνωρίζουν λεπτομέρειες από τις τότε σχέσεις μεταξύ των ΜΜΕ θα… κατάλαβαν!

Στέλιος Μαρσέλος