17 Ιουλίου 2020

Πραγματικά πυρά από το Πολεμικό Ναυτικό – Νέα άσκηση ετοιμότητας σε Μυρτώο και Κύθηρα

Ανεβαίνει συνεχώς επίπεδα η επιχειρησιακή ετοιμότητα του Πολεμικού Ναυτικού, αφού τα γυμνάσια και οι ασκήσεις είναι συνεχή όλο το καλοκαίρι




Ανεβαίνει συνεχώς επίπεδα η επιχειρησιακή ετοιμότητα του Πολεμικού Ναυτικού, αφού τα γυμνάσια και οι ασκήσεις είναι συνεχή όλο το καλοκαίρι. Στόχος να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και εν τη γενέσει της οποιαδήποτε τουρκική πρόκληση στη θάλασσα.
Σ’ αυτό το πλαίσιο από την Τετάρτη έως την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020, διεξήχθη προγραμματισμένη εθνική τεχνική άσκηση μικρής κλίμακας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Μυρτώου Πελάγους και των Κυθήρων. Και ήταν ακόμη μία άσκηση με απολύτως ρεαλιστικά χαρακτηριστικά καθώς είχε πυρά με κάθε είδος οπλισμού αλλά και βολές τορπίλης από υποβρύχιο κατά στόχο επιφανείας. 
Συγκεκριμένα, συμμετείχαν πλοία των Διοικήσεων Φρεγατών, Ταχέων Σκαφών και Υποβρυχίων, ομάδων της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών, ελικοπτέρων της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού, αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και του νεοαποκτηθέντος Πλοίου Γενικής Υποστήριξης «ΗΡΑΚΛΗΣ».
Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης εκτελέστηκαν αντικείμενα μεταξύ των οποίων:
• Εξάσκηση μεικτών ομάδων πλοίων ΑΣ σε όλες τις μορφές ναυτικού πολέμου.
• Πυρά κυρίου και δευτερεύοντος οπλισμού.
• Βολή τορπίλης γυμνασίων από Υποβρύχιο κατά στόχου επιφανείας.
Η εν λόγω επιχειρησιακή εκπαίδευση συνέβαλε στη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων. 
Πηγή: in.gr